DOĞUMDAN SONRA ESTETİK AMELİYAT


Doğum sürecinin anneler için ne kadar zorlayıcı olduğu ortada. Dokuz ay boyunca kendine her konuda dikkat etmek zorunda olan anne adayları, bebeklerinin en sağlıklı ve sorunsuz şekilde dünyaya gelmesi için ellerinden gelen tüm özeni gösteriyorlar ancak bu süreçte kendilerine dikkat etmeyi tabii ki unutuyorlar. Gebeliğin bitiminden sonra ise tüm acı manzara ortaya çıkıyor ve alınan kilolar, sarkmalar, çatlamalar ve çok daha fazlası bir süre sonra göze batmaya başlıyor. Bu sorunlara sahip olan kadınlar için elbette doğumdan sonra estetik ameliyat yöntemleri mevcut ve pek çoğu hiç bir risk içermeden başarı ile tamamlanıyor.

En çok şikayet gelen alanlar arasında karın bölgesinde kalan izler ve bollaşmalar, göğüslerdeki fazla büyüme ve sarkmalar, vajinanın genişlemesi ve bacaklar gelmektedir. Elbette bu bölgelerin hamilelik öncesindeki eski görünümünde kalması oldukça zor ancak pek çok kadında ameliyata ihtiyaç duyulmadan doğru bakım ürünleri, doğru beslenme ve spor ile bozulmaların büyük oranda ortadan kaldırılması mümkün. Dolayısıyla her doğum sonrası bozuklukta direkt bıçak altına yatmak yerine alternatifleri denemek işinize yarayacaktır.

Ayrıca doğum sonrası ameliyatlar için belli bir süre beklenmesi gerekmektedir ve bu bekleme sürecinde sağlıklı diğer yöntemler denenerek başarının ne kadar olacağı görülebilir. Bebeklerin anne bedenindeki maddeleri süt vasıtasıyla direkt aldığı dikkate alınırsa, estetik ameliyatların emzirme sürecinin sonunda yapılması hem anne hem de bebek için kolaylık sağlayacaktır. Tabii ki emzirme sonlansa bile estetiğe uygun olup olmadığınız yine uzman tarafından incelenmeli ve size bildirilmelidir.

Kadınların tercih ettikleri estetik operasyonlar arasında meme küçültme operasyonları, kadın genital bölgesinde daraltma ve yeniden şekillendirme ameliyatları, sarkık karın ameliyatları ve yağ aldırma operasyonları mevcuttur. Özellikle hamilelik dolayısıyla en çok tahribata uğrayan bu bölgelerde operasyona kalkışmanın doğumdan sonra en az 6 ay bekledikten sonra yapılması gerektiğini unutmamalı ve deneyimsiz estetik uzmanlarının daha erken olabilir şeklindeki bilgilendirmelerine rağmen beklenmelidir.

Ancak estetik ameliyatların ardından da beslenme ve spor düzeninizi korumalı, düzeltilen bölgelerinizin yeniden bozulmasına engel olmalısınız. Estetik ameliyatlar hemen sonuç vermelerine rağmen dikkatle yaşamadığınızda ameliyatlı bölgelerinizin yeniden eski haline dönmesine de sebep olabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder