DOĞAL SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR


Saçlar her ne kadar erkekler için çok ön planda olmasalar da kadınların her gün oldukça büyük vakit ayırdıkları yerlerden birisi. Güzel, bakımlı ve parlak görünen saçların her kadının özgüvenini yerine getirdiği bir gerçek. Özellikle kötü hissedilen zamanlarda yapılan kuaför ziyaretleri ise bunun adeta bir işareti.

Ancak sürekli olarak kuaförlerde ve güzellik salonlarında harcayacak vaktiniz veya nakitiniz yoksa evde de doğal saç bakımı yöntemleriyle güzel ve canlı saçlara ulaşmanız mümkün.

Saçların canlılığını koruması için belli aralıklarla kesilmeleri gerektiği tamamen bir şehir efsanesinden ibaret durumda ve saçlarınızı uzatırken kestirmeniz gerekmiyor. Şayet çok miktarda kırık ve boya mevcut değilse saçlarınızı kestirmenin gözle görülür bir faydası da yok denebilir.

Kuvvetli, sağlıklı görünen saçlar elde etmenin birinci kuralı beslenme düzenine dikkat ederek bol bol meyve ve sebze yemekten geçiyor. Hiç bir kozmetik bakım malzemesi doğada bulunan vitamin ve yararlı moleküllerden daha faydalı olmadığı için dengeli bir beslenme rejimi hem genel sağlığınıza faydalı olacaktır hem de saçlarınızın çok daha canlı durmasına yardımcı olacaktır.

Eğer saçlarınızın kırılmasından şikayet ediyorsanız çok mecbur kalmadıkça kuru saçları taramamaya dikkat etmelisiniz. Banyodan sonra veya saçlarınızı yıkadıktan sonra ıslak halde tararsanız kırılmaların gözle görülür derecede azaldığını siz de farkedebilirsiniz.

Çok keskin kenarlı fırça veya tarakları kullanmaktan kaçınarak daha hafif kıvrımlara sahip aparatları kullanmanız saçınızın yıpranmasını ve kırılmasını engelleyecektir.

Bunun yanında saçlarınızı daha iyi bir görünüme kavuşturmak için bol bol kozmetik malzemeler kullanıyorsanız bunların adedini azaltmaya çalışın ve ürünlerin kaliteli, doğal içeriklere sahip olmalarına dikkat edin. İçerisinde onlarca kimyasal barındıran saç ürünleri zaman içerisinde hiç istemeyeceğiniz sonuçlara sebep olabilirler.

Saçlarınızı kapatmak, sıkmak, bağlamak için nefes almayı önleyici hareketlerde bulunmamaya çalışın. Saç dipleriniz nefes aldıkça saçınız çok daha kolay bir şekilde uzayacak ve uzarken gerçekleşen kırılmalar, deformasyonlar minimuma inecektir.

Saçlarınızın da vücudunuzun geri kalanı kadar doğal olduğunu ve hiç bir kimyasalın sihirli bir ilaç olmayacağını aklınızdan çıkarmayın. Sadece bu bir kaç tavsiyeyi bile özenle takip ederseniz farkedeceksiniz ki onlarca kozmetik bakım ürünü ve kuaför ziyaretinden çok daha güzel, kadınca, canlı ve parlak saçlara sahip olmanız mümkün.
DOĞAL SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR

0 yorum:

Yorum Gönder