DEKOLTE ESTETİĞİ


Dekolte elbette doğru bir elbise ve şekilde giyildiğinde bir kadını en güzel gösteren şeylerden birisi. Ancak maalesef dekolte giymek için dikkat edilmesi gerekenlere aldırış edilmediğinden dolayı pek çok kadın ya dekolte giymeye korkuyor, ya da maalesef kötü görünse dahi dekolteyi sürdürebiliyor. Eğer sizin de dekolte giymekle ilgili sorunlarınız varsa ve en iyi görünen dekolteye sahip olmak istiyorsanız önerilerimize biraz göz atmalısınız. Dilerseniz dekolte estetiği nedir ve nasıl olmalıdır sorusunu aydınlatalım.

Dekolte bildiğiniz gibi sadece göğüs bölgesini değil, aynı zamanda boyun bölgesini de açıkta bırakmaktadır. Bu nedenle sadece düzgün göğüslerle iyi bir dekolteye sahip olacağınızı düşünmek yanlış olacaktır. Özellikle yaz dönemlerinde çok fazla güneşe maruz kalmanın sonucunda maalesef yıllar içerisinde boyun ve göğüs bölgesinde sarkmalar, kırışmalar, lekeler ve bozulmalar meydana gelebiliyor. Eğer düzenli olarak dekolte giyebilmek istiyorsanız dekoltenin açtığı bölgelerinizi güneşten iyi korumalı, koruma faktörü yüksek kremleri tercih etmelisiniz.

Ancak tüm dikkatlere rağmen çeşitli kazalar, yaralanmalar, genetik faktörler ya da beslenme şartları sonucunda dekolte bölgesinin görünümü olması gerekenden kötü hale gelebiliyor. Dekolte estetiği ise bu tip sorunlara karşı uygulanan bir dizi operasyonu ifade ediyor. Hastanın bölgede sahip olduğu rahatsızlıklara göre cildi lekelerden arındırmaktan tutun da sarkmaları ortadan kaldırmaya kadar oldukça çeşitli estetik operasyonlar mevcut. Elbette bunların hepsi her zaman uygulanmıyor ve hastanın sahip olduğu cilt yapısı ve dekolte bölgesine göre en uygun dekolte estetiği uzmanlar tarafından tercih ediliyor.

Bu operasyonlar genellikle çok çabuk iyileşme süresine sahip operasyonlar olarak karşımıza çıkıyorlar ve hastalar bir kaç gün içerisinde günlük hayatlarına dönebiliyorlar. Ancak cildi lekelerden arındırma sürecinin biraz daha meşakkatli olduğunu söyleyebilirim. Zira birden fazla seans içeren leke karşıtı tedaviler süresince herhangi bir şekilde güneş ışığına da maruz kalmamak gerekiyor ve yoğun lekeli ciltlerde tedaviler biraz uzayabiliyor.

Tabii ki operasyonun ardından hastanın cildini artık tahrip edici uygulamalardan uzak durması ve kendine dikkat etmesi gerekiyor. Aksi taktirde maalesef dekolte sorunları bir kaç yıl sonra geri döneceklerdir ve hasta başladığı yere gelecektir. Güneş ışığının yanında düzensiz beslenme, düzensiz ve yetersiz uyku ile spor yapmama gibi koşullar da vücudun dekolte bölgesini deforme edenler arasında yer almaktadırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder