CİLDİMİN PÜRÜZSÜZ OLMASI İÇİN NE YAPMALIYIM


Cilt güzelliği neredeyse tüm güzelliğimizin öne çıkmasını sağladığı için kesinlikle değer vermemiz gerekenler arasında yer alıyor ve bir kadının karşı tarafta bırakacağı intibanın yanında kendi moralinin ve kendine verdiği değerin de artması için kesinlikle korunması gereken cildimizin zamanla eski güzelliğini kaybettiği aşikar. Sinir ve stresten kaynaklanan sivilcelerden tutun da kötü hava koşulları ve dış etkenlere kadar pek çok zararlı durum cildimizin zaman içerisinde pürüzlenmesine ve izlerle, kırışıklarla dolmasına neden olur. Buna çözüm arayan kadınların ise cildimin pürüzsüz olması için ne yapmalıyım sorusunu kendilerine sorduğundan eminiz. Pek çok alternatifi değerlendirmeden önce dilerseniz sizlere bu alternatifler hakkında kısaca bilgi verelim.

Cildinizin en güzel şekilde ve pürüzsüz, sağlıklı olabilmesi için ilk dikkat etmeniz gereken şey beslenmenizdir. Zira sağlıksız bir beslenme hastalıklara sebep olmanın yanında cildin de sağlığını kaybetmesini ve bir süre sonra sorunlar baş göstermesini sağlayacaktır. Özellikle balık ürünlerinde ve fındık gibi bazı kuruyemişlerde bol bulunan maddeler cildinizin güzelliğini korumasına yardımcı olacaktır. Hem sebze hem meyve hem de et ağırlıklı dengeli bir beslenme rejimini korurken, aynı zamanda ihtiyaç duyduğunuz günlük su miktarını da karşılamayı unutmamalısınız.

Pek çok aktarda veya kozmetik malzemeleri satan yerde cilt bakımı için hazırlanmış özel yağ ve kremlerin varlığını zaten biliyorsunuzdur. Bu krem ve yağlar cildinizin tipine bağlı olarak ihtiyaç duyduğunuz cilt nemini sağlar ve fazla yağlanma olan ciltlerde bu durumun engellenmesini sağlar. Gelişigüzel bir cilt yağı almak yerine cilt tipinize uygun olanları almaya çalışırsanız zarar görmezsiniz ve çok daha pürüzsüz bir ten sahibi olabilirsiniz.

Bazen çok uzun sürelerle cildimiz üzerinde biriken eskimiş ve ölü deriler maalesef hem gözenekleri tıkarlar hem de cildimizin kötü, kuru ve renksiz görünmesine neden olurlar. Peeling bu durumun üstesinden gelebilmek için hazırlanan yöntemlerden bir tanesidir ve hem evde yapabileceğiniz hem de güzellik merkezlerinde uygulatabileceğiniz çeşitli peeling yöntemleri sayesinde cildinizde biriken tüm bu ölü derilerden ve renksizliklerden kurtulabilirsiniz.

Hiç bir yöntem cildinizin yıllara meydan okumasını sağlamayacaktır ancak hepsini belli bir oranda ve düzenle gerçekleştirerek en azından yaştan değil dış ve iç etkenlerden oluşan cilt bozukluklarına engel olmak ve pürüzsüz, renkli, canlı bir cilde sahip olmak sizin elinizde.

0 yorum:

Yorum Gönder