CİLDİ NELER YAŞLANDIRIR


Cildimizin yaşımız arttıkça yaşlanması elbette doğal sürecin bir parçası. Ancak cildi yaşlandıran dış etkenlerin sayısı da hiç hafife alınamayacak kadar çok ve bu nedenle yılların cildimize olan etkisini daha az hale getirmek için yapabileceklerimiz mevcut. Özellikle şehir hayatının hareketsiz ve sağlıksız yaşamının cilt üzerindeki olumsuz etkileri pek çok uzman tarafından da açıklanmış durumda. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan maddelerimize geçelim.

Cilde zarar veren en büyük etkenlerin başında güneş gelmektedir ve maalesef ülkemizdeki bilinçsiz güneşlenme hevesi nedeniyle orta yaşlara doğru güneşin tüm kötü etkileri kadınlarımızın cildinde ortaya çıkmaktadır. Özellikle daha iyi bronzlaşmak için düşük korumalı yağların kullanılması, yağ sürülmemesi ya da uzun saatler boyunca güneşte yatılması maalesef geçici bir bronzluk ile güzellik veriyor ancak cildin bir o kadar da yaşlanmasına neden oluyor. Ayrıca güneş kreminin sadece deniz kenarında sürüleceğinin sanılması da cildi oldukça yoruyor. Güneşli havalarda kış mevsiminde bile güneş yağınızı yüzünüze ve açıkta kalan diğer bölgelerinize sürmeyi unutmayın.

Şehirlerdeki yüksek hava kirliliği, fabrika dumanları ve egzoz gazları ise maalesef cildimizi tıkamakla kalmıyorlar, aynı zamanda solunum yoluyla vücuda alındıklarından dolayı hücrelerimizin yıpranmasına neden oluyorlar. Hele bir de sigara tüketiyor ya da sigara içilen ortamlarda bulunuyorsanız aldığınız dumanın haddi hesabı yok demektir. Eğer bu zararlı maddelerden uzak durmak için elinizden geleni yaparsanız cildinizdeki kırışıklarla etkin bir mücadele yapabilir ve genç kalabilirsiniz.

Tabii ki işyeri stresi ve depresyonlar da vücudu çökerten şeylerden bir tanesi olarak biliniyor. Zira vücudumuzda bulunan kasların, ruh halimize göre kasıldıkları ve bu kasılmaların bir süre sonra deriye şekil verdikleri araştırma sonuçlarında sıklıkla belirtiliyor. Eğer onyıllar içinde tüm bu ruhsal kaynaklı kasılmaların önünü alamazsanız maalesef çok daha çabuk yaşlanmış bir ciltle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kozmetik makyaj malzemelerini çok sevdiğinizi ve onların sizi daha güzel gösterdiğinin de farkındayız. Ancak daha güzel görünmek için ucuz malzemelere, cilt tipinize uygun olmayan ürünlere yönelmeniz geçici bir güzellik için uzun vadede daha yaşlı olmanıza neden olacaktır. Bu nedenle malzemelerinizi seçerken dikkatli olmanız ve kaliteli, sağlığa zararsız ürünlere yönelmeniz yerinde olacaktır.

Hareketsiz bir yaşamın ve sağlıksız beslenmenin ise sadece cilde değil tüm vücuda zararı olduğu için olabildiğince spor yapmalı ve her zaman için sağlıklı beslenme programlarını takip etmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder