ÇATLAKLAR NASIL GEÇER VE TEDAVİ EDİLİR


Güzel bir cilt ve vücudun bazen en çok can sıkan noktaları haline gelebilen çatlaklar, güzelliğine dikkat eden kadınların tüm bu çabalarının boşa gitmesine ve huzursuz eden görüntülerin oluşmasına neden oluyor. Çoğunlukla gençlik döneminde hızlı uzama, sık sık kilo alıp verme , kötü beslenme alışkanlıkları, genetik eğilimler, gebelik gibi farklı etkenler sayesinde ortaya çıkan çatlaklar göğüs ve diz arkaları, bel, kalça ve bacaklarda kendisini boyuna ve enine beyaz çizgiler olarak göstermekteler.

Her ne kadar bu çatlakların ortadan kaldırılmasında kesin ve sonuç veren bir çözüm yer almasa da etkilerinin hafifletilmesi ve rahatsız etmeyecek şekile getirilmesi anlamında farklı yöntemler mevcut. Zira aslında ciltte yer alan çatlaklar cildin fazla gerilmesi nedeniyle deride oluşan yırtıklar sebebiyle oluşuyorlar. İlk başlarda pembe tonlarında olan çatlaklar son aşamaya geldiklerinde beyaz bir renge bürünürler ve şiddetine göre kabartı veya oyuk olarak da yer alabilirler.

Çatlaklara karşı mücadelede ilk yapılması gereken daha fazla çatlağın oluşmasını önlemek için gerekenleri yapmak. Çatlakları önlemede beslenmesine dikkat edenlerin, ani kilo değişimlerinden uzak kalanların ve ağır olmayan sporları gerçekleştirenlerin daha başarılı oldukları tespit edilmiş durumda. Ayrıca cildinizi temiz ve nemli tutmak da zarar görmesini engellemekte ve çeşitli masajlarla ciltteki kan akışı da desteklendiğinde çatlaklara karşı alınabilecek temel önlemler alınmış duruma geliyor.

Bu rahatsızlığın her ne kadar tam bir tedavisi olmasa da iyileştirme amaçlı olarak uygulanabilecek yöntemler cilt masajları, peeling, mikrodermabrazyon, dermokozmetik kremler, ilaç tedavileri, lazer tedavileri gibi oldukça çeşitlilik oluşturuyorlar. Hastanın cilt tipi ve çatlaklara göre uzman tarafından belirlenen tedavi yöntemleri teker teker veya birlikte uygulanabiliyor.

Tedavi sürecinde çatlakların hangi seviyede oldukları büyük önem taşıyor. Henüz ilk zamanlarını yaşayan çatlaklar derinin ölmesine sebep olmadıklarından dolayı daha hızlı tedavi edilerek canlandırılabiliyorlar ancak ileri seviye beyaz renge dönmüş çatlakların başarıyla tedavi edilmesi çok daha zor hale geliyor. Bu noktada çatlak belirtilerini görür görmez uzmanlara görünmeniz daha başarılı bir tedavi yaşamanızı sağlayacaktır. Cilt çatlakları ve yırtılmalarına karşı verilen mücadelede sadece uzman tedavisine güvenmek yerine kendi yapabileceklerinize de dikkat ederseniz daha kolay bir şekilde çatlaklarınızdan kurtulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder