BOTOKS NEDİR NASIL YAPILIR


Kadınların genç görünmek ve kırışıklardan kurtulmak için kullandıkları yöntemler arasında botoks da yer alıyor ancak diğer yöntemlerin aksine hakkında en az bilgi edinilen yöntem de yine botoks olmakta. Botoks nedir ve nasıl yapılır sorularına cevap arayanların en basit şekilde bilgilenmeleri için botoks hakkında bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik.

Botoks yemek zehirlenmesinde de aktif olan bir bakteri türünün estetik cerrahide kullanılması ile birlikte gerçekleştirilir ve kaslarınızın gevşemesini sağlar. Gevşeyen kasların cilt üzerinde daha düzgün oluşturduğu şekiller sayesinde kırışıklıklar da görünmez hale gelirler. Zira kaslarımız sıkıldıkça ve hareket ettikçe cilt üzerinde kırıştırıcı etkilerde bulunurlar.

Özellikle alın çizgileri ve kaşlar arasında sık sık kullanılan botoks yönteminin bu bölgelerde son derece etkili sonuçlar verdiği biliniyor.

Kaşlarınız arasında, göz kenarlarınızda, alnınızda ve boynunuzda çizgiler, kırışıklıklar yer alıyorsa botoks tedavisini düşünebilirsiniz ancak 20-60 yaş aralığında uygulanması gereken bu yöntemin alelade güzellik salonlarında değil, uzman doktorların elinde gerçekleştirilmesi gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Bu yöntemin kırışık tedavisinde kullanılmasına rağmen sadece kaslarınızda ve mimiklerinizden kaynaklanan kırışıklar için faydalı olduğunu unutmamalısınız. Güneşe fazla maruz kalmaktan kaynaklanan kırışıklar veya dudak kenarlarındaki kırışıklar için botoks pek uygun bir yöntem olarak görülmemektedir. Zira ağzınızı kontrol etmenizi sağlayan kasların gevşetilmesi ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.

Kırışıklıkların yanında bir kas gevşetici olduğu için baş, bel ağrıları ile göz kasları ve vücuttaki diğer kasların tutulmaları gibi konularda da botoks tedavisi faydalı sonuçlar verebilmektedir.

Botoks gerçekleştirilirken doktorunuz kırışıklıkların olduğu bölgeye bir kaç adet iğne ile toksini enjekte eder ve böylece rahatsızlık veren yerdeki kasların hareketlerin engellenmesi amaçlanır. İlk bir kaç saatlik baş ağrısı hariç herhangi bir yan etkisi bulunmayan botoksun etkisinin görülmesi 1-2 hafta alabilirken tedavi 6 ayda bir tekrarlanmak zorundadır.

Nadiren de olsa hastaların botoks toksinine karşı alerjik reaksiyonlar gösterebildikleri ve tedavi sonrasında kızarıklıklar, kaşıntılar veya daha ciddi sorunlara maruz kalabildikleri bilinmektedir. Konusunda uzman bir doktor ile tüm şartları gözden geçirerek tedaviye başlamanız tüm bu risklerin ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder