BOŞANMAMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER


Çiftler arasında yaşanan tartışmalar ve anlaşmazlıklar neticesinde boşanmak son yıllarda giderek daha da fazla rastlanan durumlardan bir tanesi ve mutlu bir hayat süreceğine inanarak evlenen karı kocalar maalesef bu dileklerini yerine getiremiyorlar ve evliliklerini sonlandırıyorlar. Bazen eşlerin her ikisi de boşanma taraftarıyken, bazen sadece tek bir eş boşanmayı ister ve bu durum işi daha da zor hale getirir. Eğer siz de boşanmayı istemeyen taraftaysanız, belki de evliliğinizi yeniden düzene sokmanın bir yolu mevcut olabilir. Yine de boşanmanın daha evliliğin başından itibaren uzak tutulması gerektiğini unutmamalı ve son dakikada yapılacak olan pek çok şeyin etkisiz olacağını aklınızdan çıkarmamalısınız.
Boşanmamak için yapılması gerekenlerin en önemlisi eşinizle doğru bir iletişim kurabilmekten geçmektedir. Çiftlerin evlilikleri birbirlerine olan duygusal ihtiyaçtan dolayı devam eder ve eşinizle paylaştığınız hiç bir şey yoksa maalesef bu bağı sıkı tutmanın yöntemi ortadan kalkmış demektir. Bu bağlantıyı koparmamak için eşinizle birlikte ortak ilgileneceğiniz konular bulmalı, birbirinizin arkadaşlarını tanımalı, birlikte keyifli vakitler geçirmeli ve arada bir de olsa romantik anlar yaşamalısınız. Giderek birbirinizden daha kopuk olmanız neticesinde yaşanacak olan soğukluklar ancak bu şekilde engellenebilmektedir.
Ayrıca çevrenizdeki insanlar ve özellikle akrabalarınız ya sizin ya da eşinizin başını şişirerek evliliğinizi yargılayacak, eleştirilerde bulunacak ve aklınıza fikirler sokmaya çalışacaklardır. Hem siz hem de eşiniz bu konuşmalara karşı dirayetli olmalı ve evliliğinizin zedelenmesine izin vermemelisiniz. Özellikle bir tarafın annesine ya da babasına çok düşkün olduğu durumlarda evliliklerin çok daha çabuk bir şekilde sonlandığı, eski ailelerden kaynaklanan sorunların mutlu evlilikleri bile parçalayabildiği bilinen bir gerçektir. Yeni ailenizin yeni eviniz ve eşiniz ile olduğunu aklınızdan çıkarmamalı ve mantık dışı akraba yorumlarını dikkate almamalısınız.
Evliliğiniz süresince hem siz hem de eşiniz elbette çeşitli hatalar yapacaktır. Ancak bu durumu kronik hale getirmemek ve eski hatalardan ders almak büyük önem taşımaktadır. Her bir hatayı eşinizin gözüne sokmamalı ve onun bu hatalarını gözlemleyebilmesini sağlamalısınız. Aksi taktirde onun size karşı olan bakış açısı değişecek ve onu yargıladığınızı düşünecektir. Aynı hataları yapıp durduğunu ve bunun size zarar verdiğini düşünüyorsanız, ona bunu tatlı dille anlatmalı, hatalarından dönüş yapmak istemiyorsa evliliğinizi sonlandırmayı düşünebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder