BAYRAMDA KİLO ALMAMAK İÇİN NE YAPILMALI


Kurban Bayramı’nın ülkemizde dini olarak büyük bir önem taşıdığı gerçek. Kurbanın dağıtılması gereken kısımları dağıtıldıktan sonra yapılan mangallar, barbeküler ve tüm diğer yemekler de tabii ki bayramın sağlık açısından risklerini ortaya koyuyor. Zira bayram süresince yoğun olarak tüketilen etlerin ne kadar yüksek kalori taşıdıkları ve bu kalorilerin kilo almanıza neden olduğu da biliniyor. Kurban bayramında kilo almamak için ne yapılması gerektiğini merak ediyorsanız sizin için bazı önerilerimizi bir araya getirdik.

Kendiniz kurban kesseniz de yahut bir tanıdığınızı ziyaret etseniz de bayramda et tüketiminizin artacağı bir gerçek. Bu tüketimi her ne kadar azaltma imkanınız olsa da sadece ikram edilenler dahi hatırı sayılır kaloriler almanıza neden olacaktır. Ancak bu durumun üstesinden gelinemediği için, en azından tükettiğiniz etlerin yağlı bölgelerden olmamasına dikkat etmelisiniz. Ülkemizde kurbanlık hayvanların yağlı kısımları da kattıkları aroma nedeniyle tercih edilmektedir ancak doymuş yağ olan bu bölümler kilo aldırmanın yanında pek çok kalp ve damar hastalığını da tetiklerler.

Eğer çok yediğinizi düşünüyorsanız en azından bayram süresince her yere arabanızla gitmekten vazgeçebilir, yakın mesafelere yürüyerek en azından aldığınız kalorilerin bir kısmını yakabilirsiniz. Üşenmezseniz elbette sabah erkenden kalkıp yine sporunuzu yapmak da mümkün.

Et tüketiminin yanında, misafirliğe gittiğinizde yahut misafirler size geldiğinde sunulan tatlılar ve diğer gıdalar da büyük riskler arasında yer alıyor. Bir günde onlarca farklı tanıdığı ziyaret ettiğimiz dikkate alındığında, her birinde yiyeceğimiz bu tatlıların kilo olarak geri dönmesi elbette kaçınılmaz. Bu nedenle fazla tatlı tükettiğinizi düşünüyorsanız ev sahibine bu kadarının yeterli olduğunu ve daha fazla tatlı istemediğinizi açık sözlülükle anlatmalısınız.

Gün içerisinde yoğun bir et tüketimi yapacaksanız, kendi evinizde yaptığınız kahvaltının buna uygun olmasına dikkat etmelisiniz. En azından hafif ve küçük bir kahvaltı yaparak sabahtan itibaren midenizi yormayı engelleyebilir, ağır yiyerek devam edeceğiniz günün sabahını çok daha hafif bir şekilde atlatabilirsiniz. Ayrıca kahvaltı yapmadan ziyaretlere gitmeniz, misafirlikte sunulan herşeyi yemenize neden olacaktır ve bu nedenle hem aç olmamalı, hem de bol bol su tüketerek iştahınızı kısmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder