ASMALI TUZDA SOMON


Asmalı Tuzda Somon Balığının Malzemeleri

    Yarım Somon
    Asma Yaprağı
    Tuz
    Karabiber

Mantolamak İçin :

    2 Tane Yumurta Akı
    2 Paket Tuz

Garnitürü için :

    1 Kase Yoğurt
    1 Kase Renkli Yeşillik
    1 Tane Haşlanmış Patates
    Siyah Zeytin
    Mısır
    Soğan
    2 Tane Havuç
    Mor Lahana

Hazırlanışı

    Fileto olarak kullanacağımız somon balığını hazırlıyoruz.
    Herkes istediği gibi yapabilir.
    Kasemize 2 tane tuzu döküyoruz.
    Daha önceden sarısını ayırdığımız yumurtaların akını kasemize döküp, iyice karıştırıyoruz.
    Fırın tepsisine tuzun bir kısmını boşaltıyoruz.
    Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur balığın sığacak şekilde olması.
    Tuzu balığın boyutunda dağıtıyoruz.
    Balığı üzerine, derisini alta getirerek yerleştiriyoruz.
    Bunların üzerine ise baharatlarımızı serpiyoruz.
    Asma yapraklarını balığın üzerine 2 kat olacak şekilde yerleştiriyoruz.
    Balık yaprak ile tamamen kapatılmalı.
    Yaprağın kalan kısmını balığın alt kısmına doğru sıkıştırıyoruz.
    Geri kalan tuzu da üzerine boşaltıp, yayıyoruz.
    Tuzla sararken üzeninin çatlamamasına özen gösteriyoruz.
    Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz ve yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
    Garnitürü için yeşillikleri doğramaya başlıyoruz.
    Hazırladığımız çeşitli yeşillikleri büyük bir servis tabağına yerleştiriyoruz.
    İnce ince mor lahanayı kesiyoruz.
    İsteğe bağlı olarak lahana turşusu da koyabilirsiniz.
    Yoğurtla karıştırmak üzere, havucu rendeliyoruz ve yoğurdun içine ilave ediyoruz.
    Normal boyutlar da soğanı doğruyoruz.
    Daha önceden haşlamış olduğumuz patatesleri de doğruyoruz.
    Mor lahanaları yeşilliklerin üzerine yerleştiriyoruz.
    Hazırladığımız yoğurdu da lahananın yanına döküyoruz.
    Doğramış olduğumuz soğanları mor lahananın üzerine koyuyoruz.
    Ve mısırları da arlarına koyuyoruz.
    Balığın gözünü yapmak için siyah zeytin kullanacağız.
    Salatanın uç kısımlarına da doğranmış patatesleri koyuyoruz.
    Ardından salatamızın üzerine limon suyu ve zeytinyağı ilave ediyoruz.
    Son olarak tuzun içinde, pişmekte olan balığımızı alıp servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun. Asmalı Tuzda Somon ve benzeri bir çok yemek tariflerine www.superanne.org sitesini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Yöresel yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve benzersiz yüzlerce tarif bulabilir ve evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder