ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ VE ŞEKİLLERİ NELERDİR


Allıklar güzel yapılan bir makyajın olmazsa olmazlarından bir tanesi ve her kadının yanında bulundurarak düzenli olarak tazelemesi gerekenlerden. Daha canlı ve çekici bir yüzün en büyük parçası olan allık doğru sürülemediğinde ise amacının tam tersi olarak sizi olduğunuzdan daha kötü gösterecektir. Allık sürme teknikleri ve şekilleri üzerine biraz bilgi ve biraz da çalışma ile siz de kolayca en güzel makyajı yaparak sevdiklerinizin karşısına istediğiniz gibi çıkabilirsiniz.
Farklı renklerde bulunabilen allıklar temel olarak toprak, pembe ve şeftali tonlarında olurlar ve cilt, saç, göz renginize göre bunlar içerisinde seçim yapmanız gerekir. Özellikle esmerler yüzlerini daha belirgin ve anlamlı hale getirecek toprak tonlarını, kumral ve buğday tenliler pembe ve açık tonları, sarışınlar ve beyazlar ise şeftali tonlarındaki allıkları kullanırlarsa kendilerini en iyi şekilde gösterebileceklerdir.
Tabii ki allıklar sadece yüzünüzü renklendirmekle kalmazlar ve öne çıkarmak istediğiniz bölgelerinizin çok daha kolay bir şekilde dikkat çekmesine de yardımcı olurlar. Özellikle doğru gölgelendirme ile gerçekleştirdiğiniz bu işlem sayesinde yüzünüzün güzel bulduğunuz bölümlerini öne çıkarabilirsiniz. Yuvarlak yüz sahipleri kaş üstleri ve şakaklara yoğunlaşırken yüzü uzun olanların saç dipleri ile çene-elmacık kemiklerine dikkat etmelidirler.
Elbette allık çeşitleri de nasıl allık süreceğinize dair değişiklikler göstermektedir. Toz allıklar cildine mat ve soluk bir görünüm yapmak isteyenlerin en iyi tercihlerindendir ancak pratikliği pek iyi olmadığından dolayı sadece gün boyu makyaj tazelemeyecek olanlar için uygun sayılır. Kalem allıklar ise hem ufak boyutları hem de fırçasız şekilde uygulanabildiğinden dolayı hem kolay taşınabilir durumdadır hem de toz allıklara göre daha parlak bir görüntü sunarlar.
Bunların dışında likit allık ve stick allıklar da son dönemlerin sık tercih edilen allık çeşitleri arasında yer alıyorlar. Likit allıklar cildinizin çok daha canlı ve pembe görünmesini sağlamaktadırlar. Ancak bütün kozmetiklerde bulmakta zorlanacağınız bu tip allıkları pamuk ile dağıtmak ve kullanmak gerekiyor.
Cilde en fazla parlaklık ve canlılık kazandıran, aynı zamanda ekstra malzemelere gerek duymayan allık ise stick allık olarak bahsedilen allık çeşididir ve elinizi kullanarak düzgün bir şekilde yüzünüzü güzelleştirmenize olanak sağlamaktadır.
ALLIK SÜRME TEKNİKLERİ VE ŞEKİLLERİ NELERDİR?

0 yorum:

Yorum Gönder