ALLIK NASIL SÜRÜLÜR


Allık nasıl sürülür konusu sağlıklı, canlı bir görünüme sahip olmak isteyenlerin ve elmacık kemiklerini öne çıkarmak isteyenlerin en çok ikilemde kaldıkları konulardan bir tanesi. Güzel görünmek çok basit yöntemlerle sağlanabilen, sadece kimi ufak detayları bilmeyi gerektiren ince bir konu.

Her ne kadar farklı kaynaklarda allık sürme teknikleri konusunda farklı yöntemler yer alsa da en işe yarar tavsiyeleri sizlere vermeye çalışacağız.

Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu çok yönlü olarak makyaj malzemelerinizi tedarik etmeniz. Her an her yerde birden fazla malzemeye ihtiyaç duyabileceğiniz için toz allıklar yerine krem allıklar kullanabilirsiniz. Böylece aynı anda hem allık hem de far ihtiyacınızı kolayca giderebilirsiniz.

Allık fırçanızı hiç bir zaman çantanızda  ucu açık bir şekilde bırakmamanız gerektiğini unutmayın. Böylece sürekli olarak steril tutma imkanınız olmayan çantanızda biriken mikrop ve bakterilere karşı koruma sağlayabilirsiniz.

Toz allık kullanacaksanız ince fırça kullanmamalısınız. Allığın içinde gelen ince fırçalar makyajınızı tazelemek için kullanıldığından dolayı orta kalınlıkta fırçaları ilk makyajı gerçekleştirirken kullanmalısınız.

Oval yüz sahipleri elmacık kemiklerinin altından başlayarak yan tarafa doğru allıklarını sürerken, üçgen yüz sahipleri ise elmacık kemiklerinden saçlarının başladığı tarafa doğru allıklarını sürmeliler.

Koyu renkte, fazla miktarda allık sürdüyseniz hemen bir pudralama işlemi uygulayarak bunu geri alabilirsiniz.

Öncelikle yüzünüzde genel ve hafif bir allık uygulaması yaptıktan sonra esas öne çıkarmak istediğiniz noktalarda ikinci kat özel bir çalışma yapmanız çok daha güzel görünen bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Nemli cilde sahipseniz krem allık, kuru cilde sahipseniz toz allık kullanmanız çok daha güzel ve dengeli bir görünüm sağlayacaktır.

Elbette herkesin kendine yakıştırdığı bir tarz var ancak bu belli başlı ipuçlarına uyarak kendi tarzınızı sağlam bir temel üzerine oturtabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder