AKNE İZLERİ TEDAVİSİNDE LAZER YÖNTEMİ


Cilt sorunları arasında en çok kendinden söz ettirenlerden birisi halk arasında sivilce olarak adlandırılan aknelerdir. Özellikle ergenlik dönemine geçişte ortaya çıkmaya başlayan akneler çoğu zaman yetişkinliğe kadar belirmeye devam ediyorlar ve geçtikten sonra da ciltte bıraktıkları izler ile hastaları rahatsız etmeye devam ediyorlar.

Bu izlere karşı pek çok kocakarı ilacı, kremler, solüsyonlar hazırlanıp kullanılsa da estetik cerrahinin kullandığı lazerle tedavi tüm bu yöntemlerden çok daha etkili bir şekilde sonuç verebiliyor. Akne izleri tedavisinde lazer yöntemi acısız, ağrısız ve zahmetsiz bir şekilde akne izlerinden kurtulmak isteyenlerin imdadına koşuyor.

Akneler ya da sivilceler ciltte bulunan yağ bezlerinin sahip olduğu bir rahatsızlıktır ve üretilen yağların cilt dışına atılırken tıkanan kanallar nedeniyle dışarı çıkamaması ve bu bölgelere vücutta bulunan bakterilerin yerleşmesi sebebiyle oluşur. Tedavi yöntemleri arasında antibiyotik en sık kullanılanlar arasında ancak sadece bakterilerin oluşumuna engel olduğundan ve yağ salınımına herhangi bir etkisi bulunmadığından dolayı çeşitli hormon tedavileri ile de bu akne tedavileri desteklenebiliyor.

Bu rahatsızlıktan arda kalan izlerden kurtulmak isteyenler Dye Lazer adlı bir tedavi yöntemi sayesinde herhangi bir yaraya maruz kalmadan ve ciltte yanıklar gerçekleşmeden iyileşebiliyorlar. Diğer lazer tekniklerinin cildi yakma veya soyma yönteleri üzerinden ilerlemesi nedeniyle günlük hayatı sekteye uğratmaları mümkün olsa da Dye Lazer tekniğiyle tüm bu handikaplar eleniyor.

Varolan aknelerin bu yöntemle tedavi edilmesi ve ortadan kaldırılması düzenli olarak seansların devam etmesi ile sağlanıyor. Akneler yok olduktan sonra ardında kalan izlerin tedavi edilmesi için cildin bütününün aynı seviyede olması gerekiyor. Lazer ile cilt soyma işlemi yeni bir cildin oluşmasına imkan verdiğinden dolayı tüm cilt tek bir yükseklikte kalıyor ve varolan çukur ve çıkıntılar düz hale gelmiş oluyor.

Tazelenen ciltte yağ kanalları da açık olduğundan dolayı yeniden akne oluşumu önleniyor ve tedavinin tekrarlanması engellenmiş oluyor.

Eğer cilt temizliğinize dikkat eder ve aynı zamanda sağlıklı, dengeli beslenirseniz akne tedavisi gerçekleştirilirken yeni aknelerin oluşma şansını azaltır ve böylece daha kolay bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder